اندونزی در حال تحقیق درباره بازگشت خانواده های داعش از سوریه است
انتشار: دی 09، 1403
بروزرسانی: 28 خرداد 1404

اندونزی در حال تحقیق درباره بازگشت خانواده های داعش از سوریه است



به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) که شبانه روز توسط پایگاه تحلیلی مجمع شرق آسیا منتشر شد، گزارش ها حاکی از آن است که اندونزی پس از چهار سال تعلیق در بازگشت افراد وابسته به داعش، در حال بررسی روند بازگشت افراد وابسته به داعش است. از سرگیری بازگشت اتباع خود از اردوگاه های "الحول" سوریه، "ردز".

بر اساس این گزارش، ،ن زده می شود که تقریباً 529 اندونزیایی در این دو کمپ زندگی می کنند که بیشتر آنها زن و کودک هستند.

در ماه مه 2024، آژانس ملی مبارزه با تروریسم اندونزی پیشنهادی را برای بازگرداندن شهروندان سابق داعش به این کشور ارائه کرد. جوکو ویدودو رئیس جمهور وقت این کشور.

پیشنهاد بازگشت این شهروندان به اندونزی شامل سه مرحله است: «قبل از مرز، در مرز و بعد از مرز». اولین گام شامل تأیید هویت و داده های اندونزیایی ها در اردوگاه های سوریه است. سپس در مرز این افراد از نظر شرایط پزشکی و رو،، افراط گرایی و خطرات تهدید مورد ارزیابی قرار می گیرند. پس از مرز، افراد با هر اتهامی مرتبط با پرونده خود محاکمه می شوند و در صورت عدم وجود چنین اتهامی، قبل از ورود مجدد به جامعه به مراکز بازپروری فرستاده می شوند.

این برنامه بازگشت کودکان، ،ن و سالمندان به اندونزی را در اولویت قرار خواهد داد. اگرچه این امر هنوز بسیاری از اندونزیایی ها را در سوریه رها می کند، اما نشان دهنده پیشرفت قابل توجهی نسبت به سیاست 2020 است که بازگشت یتیمان زیر 10 سال در سوریه را محدود می کند و ترتیب بازگشت موقت آنها را می دهد. انحصار و غیررسمی بودن این سیاست منجر به بازگشت تنها چهار کودک از اردوگاه های سوریه بین سال های 2020 تا 2023 شد.

رئیس جمهور جدید اندونزی و دیدگاهی متفاوت

جوکو ویدودورئیس جمهور سابق اندونزی با بازگشت داعشیان سابق به این کشور مخالف بود پرابهو سوبیانتورئیس جمهور جدید اعلام کرد که از بازگشت شهروند، که اعضای سابق داعش بوده اند، تا زم، که هویت بازگشت کنندگان تأیید شود و بررسی هایی انجام شود تا اطمینان حاصل شود که آنها خطر امنیتی بزرگی ندارند، حمایت می کند.

اندونزی در این زمینه پیشرفت چشمگیری داشته است، زیرا حداقل 375 اندونزیایی در دو اردوگاه سوری اسکان داده شده و مورد ارزیابی قرار گرفته اند که 145 کودک شامل آنها می شود.

این گزارش ادامه داد: اندونزی در سطح بین المللی تحت فشار روزافزون جامعه جه، برای نجات شهروندان خود از شرایط اسفبار زندگی در کمپ ها قرار دارد. تقابل الهول و روژ.

کمیسیون مستقل تحقیقات بین المللی سازمان ملل متحد در مورد سوریه در مارس 2024 (اسفند 1402) گزارش داد: اندونزی یکی از 35 کشوری است که هیچ ت، برای بازگرداندن کودکان دارای تابعیت خارجی در شمال شرقی سوریه انجام نداده است.

و در مه 2024 (اردیبهشت 1403) نیز پسران سوهندرا بازرس کل سازمان ملی مبارزه با تروریسم اندونزی اذعان کرد: در میان اتباع کشورهایی که برای پیوستن به داعش به سوریه سفر کرده اند، اندونزی یکی از سه کشوری است که هنوز اقدامی برای بازگرداندن اتباع خود انجام نداده است.

آمادگی برای بازگشت کودکان آسیب دیده از افراط گرایی

انجمن شرق آسیا نوشت، در مقایسه با چند سال گذشته، اندونزی اکنون برای رسیدگی به عودت کنندگان مجهزتر است. مراکز در کشور اکنون رویه های عملیاتی استانداردی برای برخورد با "کودکان قرب،ان افراط گرایی" دارند. ذینفعان درگیر در روند بازگشت به وطن، از جمله سازمان های جامعه مدنی، مددکاران اجتماعی، روانشناسان و کارمندان ،ت، برنامه های مختلف ظرفیت سازی را برای رسیدگی بهتر به موارد افراط گرایی خشونت آمیز به اجرا گذاشته اند.

بر اساس این گزارش، از منظر امنیتی نیز به نفع اندونزی است که کودکان اردوگاه های اسکان مجدد در سوریه را در اسرع وقت به کشورشان بازگرداند، در غیر این صورت آنها رادیکال تر شده و احتمالاً توسط گروه های مسلح جذب می شوند.

این گزارش می افزاید: دسترسی به فضای اجتماعی جایگزین برای رهایی موفقیت آمیز از تروریسم ضروری است. بازگرداندن افراد، به ویژه کودکان، قبل از جذب توسط شبکه های تروریستی برای هر کشوری که داعش در آن کودکان را برای انجام حملات انتحاری تربیت می کند، ضروری و کاملاً مستند است.

در سال 2022، گزارش هایی منتشر شد مبنی بر اینکه اعضای داعش اندونزیایی ،ن اردوگاه الهول، کودکان را به صورت قاچاقی از اردوگاه خارج می کنند تا به ،وان نیروهای جدید به داعش بپیوندند.

در این گزارش آمده است: بدون سیاست های موثر بازگرداندن و بازپروری، کودکان اندونزیایی که در سوریه به دام افتاده اند در خطر عضویت در شبکه های تروریستی مانند داعش قرار دارند.

اندونزیایی هایی که به ایدئولوژی های افراطی و آموزش های پیشرفته تسلیحاتی تلقین شده اند، می توانند تهدید بزرگی برای کشورشان باشند، به ویژه اگر داعش یا سایر گروه های مسلح دوباره در منطقه ظهور کنند، که پس از فروپاشی رژیم سوریه احتمال آن افزایش یافته است.

این گزارش به این نتیجه رسید که خطرات مربوط به بازگرداندن اعضای اندونزیایی سابق داعش را نمی توان به طور کامل از بین برد، اما اندونزی منابع کافی دارد و از تجربه آموخته است تا این خطرات را بهتر مدیریت کند.



منبع: https://www.irna.ir/news/85704156/%D8%A7%D9%86%D8%AF%D9%88%D9%86%D8%B2%DB%8C-%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DA%AF%D8%B4%D8%AA-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B9%D8%B4%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%87-%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D8%B1%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D9%86%D8%AF